onsdag den 19. august 2009

Fælles kompetenceudvikling VIA projektmedarbejdere (undervisere) og VIA Bibliotekarer

Fælles kompetenceudvikling for videncentermedarbejdere og VIA-bibliotekarer

Fælles kompetenceudvikling for videncentermedarbejdere og VIA-bibliotekarer gennem afholdelse af fælleskursus i Århus d. 20.8 med titlen.

Afsøgning af videngrundlag – samarbejde om informationssøgning i videncentre

Kursusleder: Lektor, ph.d Marianne Lykke, Danmarks Biblioteksskole

Kurset har fokus på avanceret afsøgning af videngrundlag indenfor videncentrenes og udviklingsprojekternes områder- nationalt og internationalt . Der er fokus på samarbejdet om semantiske og terminologiske problemstillinger. Kurset vil især give deltagerne kompetencer i at forstå sproglige problemstillinger i forbindelse med informationssøgning og forståelse for synenergien i tværfagligt samarbejde mellem projektmedarbejdere (undervisere) og bibliotekarer . Der vil på kurset blive arbejdet med værktøjer til at opdele søgninger i relevante facetter, værktøjer til vælge søgetermer og udvikle professionelle søgninger til søgning af videngrundlaget på et specifikt udviklingsområde. I kurset praktiske øvelser i grupper med udgangspunkt i eksemplariske cases fra alle VIAs højskoler.

Hensigten med dette pilotkursus er at udvikle relevante kompetenceudviklingsformer for projektmedarbejdere, undervisere og bibliotekarer i VIA.


Udvikling af kurset er et led i et VIA projekt om ”Samarbejdet mellem Videncentre og Professionshøjskolebiblioteker ”

med særligt henblik på professionshøjskolebibliotekernes samarbejds- og støttefunktion i forhold til professionshøjskolernes Videncentre .”

Projektet omhandler rammerne for professionshøjskolebibliotekernes understøttelse af videngrundlaget i videncentrene og undersøger videncentrenes og videncentermedarbejderes behov for udvikling af søgekompetencer og begrebsafdækningskompetencer i forbindelse med afklaring af videngrundlag og videngenerering i udviklingsprojekter.

Projektet forsøger at afklareVIA bibliotekernes støttefunktioner overfor videncentrene og undervisere (projektmedarbejdere). Hensigten er at fremme og sikre videncentrenes videngrundlag og sikre et synenergetisk samarbejde mellem bibliotekarer og videncentermedarbejdere med henblik på at kvalitetssikre VIAs generering af viden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar