søndag den 8. marts 2009

Indvielse af VIA videncentre fredag 6 marts

Ved indvielsen af VIAs og udviklingsdivisionens videncentre fredag d. 6 marts understregede rektor Harald Mikkelsen videncentrenes forpligtelser i forhold til de studerende og grunduddannelserne, og vigtigheden i at inddrage de studerende i videncenterarbejdet blandt andet i forbindelse med udarbejdelse af bachelorprojekter. Videncentrene har til opgave at understøtte de tværprofessionelle synergier i VIA og sikre samarbejde med professionerne. Han understregede at de 200 projektmedarbejdere som er tilknyttet videncenterprogrammerne er afgørende for der kan ske nedslag af nyeste udviklingsviden i VIAs uddannelser.

Leder af Videncenter for skole og institutionsstudier Andreas Rasch Christensen gjorde i sit indlæg opmærksom på at videncentrene både er uddannelseshuse og videnhuse, som skal sætte spor i uddannelserne, professionerne og involvere studerende, VIA medarbejdere og aktører fra professionerne.
Udviklingsprojekterne skal være funderet på eksisterende viden og der skal i projekterne ske inddragelse af anerkendt og lødig viden for at sikre kvaliteten i det anvendelsessigte, som står centralt for videncentrenes arbejde.

Dagen hovedtaler professor Susan Robertsson, University of Bristol understregede gennem et globalt perspektiv de samfundsmæssige forpligtelser i generering af relevant viden til gavn for den sociale udvikling i samfundet og ikke kun i økonomien, og hun så et stort potentiale i mangfoldigheden af tematikker der blev arbejdet med i VIA videncentre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar